Holbæk Sportsby

Holbæk Sportsby er Holbæk Kommunes nye store svømme-, idræts- og sundhedscenter. Sportsbyen har overtaget række eksisterende, ældre faciliteter i Holbæk, samtidig med at kapaciteten og udbuddet er blevet udvidet, så der er endnu flere spændende muligheder for kommunens mange idrætsudøvere.

Helt fra start har landinspektørerne Skel.dk været involveret i projektet med opmåling af eksisterende forhold i området, samt afklaring af områdets afgrænsning og juridiske bindinger med efterfølgende rådgivning overfor ejeren om, hvordan udvikling af området bedst, hurtigst og økonomisk mest fordelagtigt ville kunne finde sted. I tilknytning hertil har Skel.dk bistået med ekspropriation af areal til adgangsvej til området. Med vedtagelsen af lokalplanen for området har opførelsen af bygningsmassen i Holbæk Sportsby kunne igangsættes og Skel.dk har deltaget i omfattende afsætnings– og opmålingsopgaver for at sikre, at byggeriet blev opført som planlagt. Undervejs har Skel.dk også rådgivet om tilslutningsafgifter kombineret med udstykning og på den måde sparet bygherre og ejer for unødige omkostninger. I den sidste fase af byggeprocessen opdeles dele af byggeriet i enkelte centre administrativt som ejerlejligheder.

Sport til enhver smag

Holbæk Sportsby kan bryste sig af et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2 fordelt på to etager. Det indendørs anlæg indeholder bla. en multihal med to håndboldbaner med tilskuerpladser, svømmehal med et 50 meter langt bassin, træningscenter og sundhedscenter. Her kan man dyrke alle former for boldspil og ketchersport og for småbørnsfamilier er der bla. familiebassin, rutchebane, cafe og restaurant.

Det indendørs sportsanlæg er placeret på et 45 hektar stort område og her finder man fodboldbaner, atletikstadion med træningsbaner og tilskuerpladser, tennisbaner med tilskuerpladser og padel-baner. Der bliver også mulighed for at spille både streetbasket og petanque og de der ønsker et mere roligt tempo kan besøge sansehaven. Der kommer også gå- og løbestier fordelt ud over det 45 hektar store anlæg, og hvis man skulle ønske sig mere fart og spænding kan man benytte mountainbikesporet eller ridestien.

Det er desuden tiltænkt, at Holbæk Sportsby i fremtiden skal afholde store arrangementer, som eksempelvis koncerter, konferencer og større sportsbegivenheder. Et af de helt store samarbejder er allerede annonceret. Holbæk Sportsby er nemlig blevet udvalgt af forbundet Badminton Europe til at facilitere Centre of Excellence, som er et udviklingsprojekt med 24 badminton-talenter, der skal bo og træne i Holbæk frem til OL i Tokyo i 2020.

Kåret som Årets Idrætsbyggeri 2020

Holbæk Sportsby blev den 26. februar 2020 kåret til Årets Idrætsbyggeri 2020 foran et så stærkt felt som Amager Bakke, KB-Hallen og Helsingør Stadion.

Faktaboks

Projekt: Holbæk Sportsby

Periode: 2016-2019

Omfang:

Ydelser: Landmåling, afsætning, rådgivning om tilslutningsafgifter, udstykning, ejerlejlighedsopdeling, ekspropriation af areal til adgangsvej

“Jeg har arbejdet med Skel.dk i mange år og det skyldes ganske enkelt, at Skel.dk er en utrolig seriøs og kompetent samarbejdspartner. Der er intet at udsætte på kvaliteten af deres arbejde, deres folk overholder alle aftaler og projekterne kører lige efter bogen.”

Morten Henriksen, adm. direktør, Entreprenør Morten C. Henriksen

Kontakt mig hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ejnar Flensborg

Driftsdirektør, Partner

61781900

Ditte Andresen er uddannet kort- og landmålingstekniker og har været hos Skel.dk i Holbæk-afdelingen siden 1. august 2017.

Ditte har, som størstedelen af kollegerne, en meget varieret arbejdsdag, hvor hun både arbejder med opførelsen af store produktionsfaciliteter, nye boligområder og med private kunder der bygger eget hus.

Et af de store projekter er Holbæk Sportsby, der åbner 1. januar 2019. Dette er Holbæk Kommunes nye, store svømme-, idræts- og sundhedscenter, der henvender sig til borgere i hele regionen. Her kan man i fremtiden dyrke alverdens sport udendørs fordelt på et 45 hektar stort område, og indendørs kommer man til at kunne udfolde sig i et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2. Her har Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det er hende, der har ansvaret for, at håndværkerne på pladsen har et korrekt grundlag at arbejde ud fra. Det vil sige, at Ditte ud fra tegninger og egne opmålinger blandt andet sørger for fikspunkter og afsætningsdata til søjler, fundamenter, tribuner og vandbassin.

Ditte har også arbejdet med Svinninge Beton Industris opførelse af ny betonelementfabrik i Svinninge. Her havde Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det var hende der blandt andet stod for fladenivellement af eksisterende gulve og afsætning af elementer, vægge og søjler.

I en helt anden boldgade har Ditte været involveret i opførelsen af et nyt boligområde i Roskilde. Projektet hedder ‘Bifaldet’ og er det nye boligområde i Roskildes kreative bydel, Musicon. Bifaldet udgøres af 70 moderne boliger i markant arkitektur, der henvender sig til både børnefamilier, studerende og seniorer. Boligerne fordeler sig på tre bygninger der er henholdsvis 4, 5 og 6 etager højt, og projektet forventes færdigbygget i 2019. I dette spændende boligprojekt har Ditte haft den daglige kontakt med entreprenøren og blandt andet haft ansvaret for afsætning af modullinjer, stålskelet og etablering af kotefikspunkter.

Lars Peter Bloch er landinspektør med beskikkelse og arbejder til daglig i Skel.dk’s afdeling i Slagelse.

Lars er projektleder med ansvar for typehuse, større byggeprojekter og kloakregistrering. Han begyndte som landinspektør i 2006 i Kalundborg og har siden 2011 været ansat i afdelingen i Slagelse.

Efter mange år på Sjælland har Lars oparbejdet et stærkt lokalkendskab og en arbejdsdag for ham involverer mange forskellige typer af opgaver og kontakt med både privat- og erhvervskunder. Han har således mange opgaver for forsyningsbranchen i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Sorø og Lejre. Her har han primært til opgave at indmåle kloakker. Det er både i forbindelse med opdatering af kundens database over eksisterende kloakker og ved etablering af nye kloakker.

Lars mærker også til de mange nye boliger, der bygges på Sjælland. Her er han involveret i både nybyggeri af helårsboliger og sommerhuse og små og større tilbygninger. Kunderne tæller både private og nogle af landets store typehus-producenter, og opgaverne kan have meget skiftende karakter. I nogle tilfælde består opgaven i at undersøge og dokumentere, at nyopførte byggerier og tilbygninger er lovlige. Andre gange er Lars involveret i projektet helt fra opstartsfasen, hvilket typisk er tilfældet med typehus-producenterne. Her agerer han rådgiver for kunden og sikrer korrekt afsætning i forhold til skel, og at det fremtidige byggeri følger lovgivning og gældende servitutter.

Endelig var Lars også involveret i Ørsteds byggeri på Asnæsværket ved Kalundborg, hvor man skulle konvertere fra kul til træflis, således at man fra udgangen af 2019 kunne levere damp, fjernvarme og el fra bæredygtigt træflis. Dette ambitiøse projekt involverede opførelsen af en ny kraftværksblok, og her agerede Lars rådgiver for bygherren, hvilket blandt andet indebar opmåling af hele området samt løbende afsætning af punkter til brug for byggeriet.