Holbæk Sportsby

På årets første dag i 2019 forventer man at slå dørene op til Holbæk Sportsby. Når det sker, kan kommunens borgere kaste sig ud i alverdens sportsgrene i topmoderne omgivelser. På sigt er håbet, at Holbæk Sportsby udvikler sig til et regionalt epicenter for idrætsaktiviteter.

Holbæk Sportsby er Holbæk Kommunes nye store svømme-, idræts- og sundhedscenter. Sportsbyen kommer både til at overtage en række eksisterende, ældre faciliteter i Holbæk, samtidig med at kapaciteten og udbuddet udvides, så der bliver endnu flere spændende muligheder for kommunens mange idrætsudøvere.

Helt fra start har landinspektørerne Skel.dk været involveret i projektet med opmåling af eksisterende forhold i området, samt afklaring af områdets afgrænsning og juridiske bindinger med efterfølgende rådgivning overfor ejeren om, hvordan udvikling af området bedst, hurtigst og økonomisk mest fordelagtigt ville kunne finde sted. I tilknytning hertil har Skel.dk bistået med ekspropriation af areal til adgangsvej til området. Med vedtagelsen af lokalplanen for området har opførelsen af bygningsmassen i Holbæk Sportsby kunne igangsættes og Skel.dk har deltaget i omfattende afsætnings- og opmålingsopgaver for at sikre, at byggeriet blev opført som planlagt. Undervejs har Skel.dk også rådgivet om tilslutningsafgifter kombineret med udstykning og på den måde sparet bygherre og ejer for unødige omkostninger. I den sidste fase af byggeprocessen opdeles dele af byggeriet i enkelte centre administrativt som ejerlejligheder.

“Jeg har arbejdet med Skel.dk i mange år og det skyldes ganske enkelt, at Skel.dk er en utrolig seriøs og kompetent samarbejdspartner. Der er intet at udsætte på kvaliteten af deres arbejde, deres folk overholder alle aftaler og projekterne kører lige efter bogen”

Morten Henriksen, adm. direktør, Entreprenør Morten C. Henriksen.

Sport til enhver smag

Holbæk Sportsby kan bryste sig af et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2 fordelt på to etager. Det indendørs anlæg indeholder bla. en multihal med to håndboldbaner med tilskuerpladser, svømmehal med et 50 meter langt bassin, træningscenter og sundhedscenter. Her kan man dyrke alle former for boldspil og ketchersport og for småbørnsfamilier er der bla. familiebassin, rutchebane, cafe og restaurant.

Det indendørs sportsanlæg er placeret på et 45 hektar stort område og her finder man fodboldbaner, atletikstadion med træningsbaner og tilskuerpladser, tennisbaner med tilskuerpladser og padel-baner. Der bliver også mulighed for at spille både streetbasket og petanque og de der ønsker et mere roligt tempo kan besøge sansehaven. Der kommer også gå- og løbestier fordelt ud over det 45 hektar store anlæg, og hvis man skulle ønske sig mere fart og spænding kan man benytte mountainbikesporet eller ridestien.

Det er desuden tiltænkt, at Holbæk Sportsby i fremtiden skal afholde store arrangementer, som eksempelvis koncerter, konferencer og større sportsbegivenheder. Et af de helt store samarbejder er allerede annonceret. Holbæk Sportsby er nemlig blevet udvalgt af forbundet Badminton Europe til at facilitere Centre of Excellence, som er et udviklingsprojekt med 24 badminton-talenter, der skal bo og træne i Holbæk frem til OL i Tokyo i 2020.

Kåret som Årets Idrætsbyggeri 2020 

Holbæk Sportsby blev den 26. februar 2020 kåret til Årets Idrætsbyggeri 2020 foran et så stærkt felt som Amager Bakke, KB-Hallen og Helsingør Stadion.

Fakta

Projekt: Holbæk Sportsby
Kunde: Entreprenør Morten C. Henriksen
Periode: 2016-2019
Ydelser: Landmåling, afsætning, rådgivning om tilslutningsafgifter, udstykning, ejerlejlighedsopdeling, ekspropriation af areal til adgangsvej

Kontakt Michael, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Michael Stærk

Landinspektør & Partner
5945 8082
ms@skel.dk