Skel.dk vinder rammeaftale med Vejdirektoratet for 3. gang

Skel.dk Landinspektører har siden 2011 leveret mere end 20.000 timers landmålingsydelser til Vejdirektoratet på Sjælland og Lolland-Falster. Nu har de vundet selvsamme rammeaftale med Vejdirektoratet for 3. gang.

Skel.dk vandt i 2011 første 4-årige rammeaftale om levering af alle landmålingsydelser til Vejdirektoratet på de statslige vejprojekter på Sjælland og Lolland-Falster. Fire år senere genvandt man rammeaftalen og for nylig har man forsvaret positionen for 3. gang, og vundet aftalen der strækker sig fra 2019 til 2023.

Det mangeårige, tætte samarbejde med Vejdirektoratet har medført, at Skel.dk nu har leveret mere end 20.000 timers landmålingsydelser til Vejdirektoratet og man har derfor opbygget en unik specialistviden på området. Det fortæller Michael Thomsen, adm. dir. hos Skel.dk: “Vi er utrolig glade og stolte over at Skel.dk fortsat skal løfte en af Danmarks største aftaler om levering af landmålingsydelser til Staten. Vi var ikke billigst, men vandt udbuddet fordi vi er bedst, og jeg vil sige, det er en stor gevinst for begge parter, at man igen har betroet Skel.dk denne omfattende opgave. Vi har i vores organisation et særskilt team som har ansvaret for Vejdirektoratets opgaver på vej-, bro- og baneområdet og som sikrer både en konsistent kommunikation med Vejdirektoratet og en topprofessionel og fleksibel udførelse af opgaverne”.

Jimmy Petersen, opgaveansvarlig hos Vejdirektoratet er ligeledes meget glad og siger om den nye rammeaftale med Skel.dk: “Der er ingen tvivl om at vores opgaveløsning bliver meget nemmere med Skel.dk ombord. Vi kender deres organisation og opgaverne løses altid let og smidigt. Skel.dk var de bedst kvalificerede og scorede højest mulige karakter i vores evaluering af kvalitet af tidligere udført arbejde. Vi glæder os rigtig meget til at fortsætte samarbejdet”.

Rammeaftalen med Vejdirektoratet omfatter landmålingsydelser som fikspunktsetablering, præcisionsnivellement, afsætningsopgaver bl.a. til ekspropriationer, samt detailmåling til brug ved projektering af anlægsprojekter. Opgaverne varierer i størrelse fra opgaver på få timers varighed til opgaver, der strækker sig over flere uger. Lige nu arbejder Skel.dk bl.a. med den nye fjordforbindelse ved Frederikssund, den nye Storstrømsbro, samt banestrækningen til Femern-forbindelsen.

Fakta om de første to rammeaftaler:

Skel.dk har gennem de seneste 8 år været involveret i alle Vejdirektoratets anlægsprojekter på Sjælland og Lolland-Falster, f.eks. nye vejanlæg som motorvejen syd om Regstrup, omfartsvejen Ring Nord ved Næstved og Nykøbing Falster Omfartsvej. Skel.dk har ligeledes været involveret i Vejdirektoratets udvidelser af eksisterende veje, eksempelvis Køge Bugt Motorvejen som er den mest trafikerede vej i Danmark. Her har Skel.dk været involveret i udvidelsen af den 14 km. lange strækning mellem Greve og Køge, hvor man gik fra seks til otte spor. Endelig er Skel.dk også involveret i det spændende arbejde med både den nye fjordforbindelse ved Frederikssund og den nye Storstrømsbro.

Ditte Andresen er uddannet kort- og landmålingstekniker og har været hos Skel.dk i Holbæk-afdelingen siden 1. august 2017.

Ditte har, som størstedelen af kollegerne, en meget varieret arbejdsdag, hvor hun både arbejder med opførelsen af store produktionsfaciliteter, nye boligområder og med private kunder der bygger eget hus.

Et af de store projekter er Holbæk Sportsby, der åbner 1. januar 2019. Dette er Holbæk Kommunes nye, store svømme-, idræts- og sundhedscenter, der henvender sig til borgere i hele regionen. Her kan man i fremtiden dyrke alverdens sport udendørs fordelt på et 45 hektar stort område, og indendørs kommer man til at kunne udfolde sig i et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2. Her har Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det er hende, der har ansvaret for, at håndværkerne på pladsen har et korrekt grundlag at arbejde ud fra. Det vil sige, at Ditte ud fra tegninger og egne opmålinger blandt andet sørger for fikspunkter og afsætningsdata til søjler, fundamenter, tribuner og vandbassin.

Ditte har også arbejdet med Svinninge Beton Industris opførelse af ny betonelementfabrik i Svinninge. Her havde Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det var hende der blandt andet stod for fladenivellement af eksisterende gulve og afsætning af elementer, vægge og søjler.

I en helt anden boldgade har Ditte været involveret i opførelsen af et nyt boligområde i Roskilde. Projektet hedder ‘Bifaldet’ og er det nye boligområde i Roskildes kreative bydel, Musicon. Bifaldet udgøres af 70 moderne boliger i markant arkitektur, der henvender sig til både børnefamilier, studerende og seniorer. Boligerne fordeler sig på tre bygninger der er henholdsvis 4, 5 og 6 etager højt, og projektet forventes færdigbygget i 2019. I dette spændende boligprojekt har Ditte haft den daglige kontakt med entreprenøren og blandt andet haft ansvaret for afsætning af modullinjer, stålskelet og etablering af kotefikspunkter.

Lars Peter Bloch er landinspektør med beskikkelse og arbejder til daglig i Skel.dk’s afdeling i Slagelse.

Lars er projektleder med ansvar for typehuse, større byggeprojekter og kloakregistrering. Han begyndte som landinspektør i 2006 i Kalundborg og har siden 2011 været ansat i afdelingen i Slagelse.

Efter mange år på Sjælland har Lars oparbejdet et stærkt lokalkendskab og en arbejdsdag for ham involverer mange forskellige typer af opgaver og kontakt med både privat- og erhvervskunder. Han har således mange opgaver for forsyningsbranchen i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Sorø og Lejre. Her har han primært til opgave at indmåle kloakker. Det er både i forbindelse med opdatering af kundens database over eksisterende kloakker og ved etablering af nye kloakker.

Lars mærker også til de mange nye boliger, der bygges på Sjælland. Her er han involveret i både nybyggeri af helårsboliger og sommerhuse og små og større tilbygninger. Kunderne tæller både private og nogle af landets store typehus-producenter, og opgaverne kan have meget skiftende karakter. I nogle tilfælde består opgaven i at undersøge og dokumentere, at nyopførte byggerier og tilbygninger er lovlige. Andre gange er Lars involveret i projektet helt fra opstartsfasen, hvilket typisk er tilfældet med typehus-producenterne. Her agerer han rådgiver for kunden og sikrer korrekt afsætning i forhold til skel, og at det fremtidige byggeri følger lovgivning og gældende servitutter.

Endelig var Lars også involveret i Ørsteds byggeri på Asnæsværket ved Kalundborg, hvor man skulle konvertere fra kul til træflis, således at man fra udgangen af 2019 kunne levere damp, fjernvarme og el fra bæredygtigt træflis. Dette ambitiøse projekt involverede opførelsen af en ny kraftværksblok, og her agerede Lars rådgiver for bygherren, hvilket blandt andet indebar opmåling af hele området samt løbende afsætning af punkter til brug for byggeriet.