50.000 m2 kontorbyggeri i Ørestad 

KLP Ejendomme har på Kay Fiskers Plads i Ørestad bygget en topmoderne og fleksibel kontorejendom, der sætter helt nye standarder for, hvordan det skal være at gå på arbejde. 

Foto: Skel.dk

50.000 m2 kontorbyggeri med kontorer fra 1. til 7. sal, erhverv og fællesarealer i stuen samt en parkeringskælder i 2 plan på 15.000 m2 bliver i 2019-2021 opført i Ørestad af KLP. Arkitekten Vilhelm Lauritzen har tegnet byggeriet, der er karakteriseret ved sin fleksibilitet, effektivitet, bæredygtighed og en unik sammentækning med lokalmiljøet.

Skel.dk har fra projektets begyndelse haft ansvaret for alt landmåling til entreprenørens arbejde med opførelsen af det 65.000 kvadratmeter store kontorbyggeri i Ørestad. Skel.dk’s arbejde har bestået af teknisk landmåling herunder bl.a. afsætning af 63.000 tons beton i elementer, afsætning af trappeskakter op til 7. sal samt afsætning af mere end 200 brønde. Der er foretaget terrænindmåling, sat af til tagbrønde samt indvendige installationer og afsat koter- og modulmærker på samtlige etager, samt afsat ydersider til gipsvægge og trinlydsfuger.

Da der er tale om et omfattende byggeri med gennemsnitligt 200 håndværkere på pladsen hver eneste dag, har projektet fra start krævet en omhyggelig planlægning, høj faglig ekspertise, fleksibilitet samt en løbende og direkte kommunikation mellem Skel.dk og entreprenøren. Det har sikret, at der på byggeriet hver dag er fundet de – for alle – mest tilfredsstillende løsninger og dermed sikret fremdrift i arbejdet.

Fakta

Projekt: KLP’s kontorejendom i Ørestad “Room for Human Potentials” 
Kunde: C.G Jensen & Hoffmann 
Periode: Juni 2019 –  juni 2020
Ydelser: Teknisk landmåling herunder bla. afsætning af 63.00 tons betonelementer, trapper samt brønde. Terrænindmåling, afsætning af indvendige installationer. koter- og modulmærker på alle etager, ydersiger til gipsvægge og trinlydsfuger. 

 

En kontorejendom der tænkes ind i fremtiden

Kontorejendommen kommer til at bidrage til Ørestad som bydel ved at stå som et helt naturligt centrum på Kay Fiskers Plads. Udover kontormiljøerne indeholder bygningerne også fælles faciliteter på stueetagen i form af blandt andet mødecenter og foodcourt samt et antal erhvervslejemål. Med butikker, cafeer og restauranter skal KLP’s kontorejendom bidrage til at skabe et livligt miljø i Ørestad med tilbud, der kan benyttes udenfor det normale tidsrum i hverdage mellem 8-17 og dermed giver noget til lokalsamfundet også om aftenen og i weekenderne. Sådan vil ejendommen stå som kraftcenter i Ørestad.

Kontorejendommen i Ørestad er det største DGNB-guld-certificerede byggeri i Danmark. I samtlige helheder og detaljer er levetiden og bæredygtigheden tænkt ind i kontorbygningen. I indretning søges alle behov at blive imødekommet – både virksomhedernes organisatoriske, medarbejderens individuelle samt den enkelte kundes. Samfundsansvaret er også tænkt stort hos KLP Ejendomme, der allerede fra første spadestik har integreret byggeriet i lokalmiljøet, når Ørestad Skole bruger opførelsen af kontorejendommen som en meningsfuld og inspirerende platform for undervisning i 6., 7. og 8. klasse. Og sådan giver byggeriet også sit til den fremtidige rekruttering til de håndværksmæssige ungdomsuddannelser.

Kontakt Ejnar, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ejnar Flensborg

Partner
61 78 19 00
ef@skel.dk