Microsofts hovedkvarter

I december 2015 tog Microsoft i Danmark hul på et nyt kapitel. Det skete da de flyttede i nye, moderne rammer tegnet af Henning Larsen Arkitekter og bygningen var samtidig den første del af et helt nyt byområde i Lyngby-Taarbæk kommune.

Foto: Microsoft

I december 2015 tog Microsoft i Danmark hul på et nyt kapitel. Det skete da de flyttede i nye, moderne rammer tegnet af Henning Larsen Arkitekter og bygningen var samtidig den første del af et helt nyt byområde i Lyngby-Taarbæk kommune.
Op til åbningen af det nye domicil havde softwaregiganten haft til huse i to forskellige afdelinger i Danmark. Salgs- og marketingafdelingen havde til huse i Hellerup, imens udviklingscentret lå i Vedbæk. Men i december 2015 kunne man for første gang samle alle Microsofts 850 medarbejdere under samme tag i det nybyggede domicil på 18.000 kvm. med adresse i Lyngby.

Landinspektørerne fra Skel.dk havde deres daglige gang på byggepladsen i knap to år og for dem var opførelsen af Microsofts hovedkvarter en fagligt spændende proces, hvor virksomhedens kernekompetencer virkelig kom i spil. Skel.dk havde således ansvaret for alle opgaver inden for opmåling og afsætning relateret til bundplade, vægge og etagedæk. Skel.dk var ligeledes den ansvarlige landmåler i forhold til montage af søjle-, bjælke-, væg- og dækelementer, samt trappe- og reposelementer.

Arkitekturen understøtter arbejdskulturen

At der er tale om en samling af to Microsoft-organisationer ses tydeligt i arkitekturen. Bygningen består nemlig af to overlappende kuber på henholdsvis seks og syv etager som mødes i et fælles atrium, som inviterer til uformelle møder på tværs af organisationen. Medarbejderne har for størstedelens vedkommende ikke faste pladser, men vælger hver morgen en arbejdsplads ud fra de planlagte aktiviteter i kalenderen. Faktisk er bygningen indrettet med udgangspunkt i Microsofts arbejdsmetoder og samarbejdsformer, som Bill Gates formulerede i bogen ”The New World of Work” fra 2005.
De øverste etager er dedikeret til arbejdspladser imens stueetagen og 1. etage anvendes til udadvendte aktiviteter med kunder og samarbejdspartnere. Der er i stueetagen også et auditorium, samt en cafe som også er åben for byens borgere. Endelig har studerende også mulighed for at finde ro til studierne her. Der er nemlig placeret pop-up studiepladser i stueetagen, som er beregnet til studerende fra det nærliggende DTU.

Lyngby skal være grøn iværksætterby

Microsofts nye hovedkvarter er en del af Kanalvejsprojektet som er et større byområde der skal indeholde både boliger, forretninger, caféer og ikke mindst andre virksomheder. Kanalvejsprojektet indgår i Lyngby-Taarbæk kommunes såkaldte Vidensbystrategi, der har til formål at tiltrække og fastholde videnvirksomheder og udvikle Lyngby til en grøn og bæredygtig universitetsby med fokus på velfærdsinnovation og iværksætteri.

Fakta

Projekt: Microsofts hovedkontor, Kgs. Lyngby
Kunde: C. G. Jensen
Periode: 2014-2015
Ydelser: Landmåling, afsætning, præcisionsmåling, laserscanning

“Efter vores samarbejde med Skel.dk på Microsofts domicil, har vi fortsat samarbejdet på andre højprofilerede projekter, bla. Kronen Vanløse, Nordforbrænding i Hørsholm og Oslo Plads ved Østerport St – og det er ikke uden grund. Kvaliteten af deres arbejde kan man ikke sætte en finger på, de overholder alle aftaler og så har deres folk en rigtig god forståelse for vores arbejde og hvordan vi bedst hjælper hinanden på vej”

Jesper Sørensen, projektchef hos C. G. Jensen.

Foto: Microsoft

Foto: Microsoft

Kontakt Ejnar, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ejnar Flensborg

Landinspektør og partner
3332 1900
ef@skel.dk