Hempel HQ2 2. etape, Lyngby

Hempel udvider hovedkvarteret til et ca. 20.000 m² mesterværk, fyldt med arkitektoniske elementer inspireret af malingens verden.

Foto: Skel.dk

I 2018 påbegyndte Hempel udvidelsen af sit hovedkvarter i Lyngby med en stor laboratorie- og testbygning på ca. 6.000 m². I maj 2019 igangsatte virksomheden endnu en udvidelse med yderligere 11.879 m². Den nye bygning, der skal huse Hempels administration, forbindes med virksomhedens eksisterende hovedkvarter via en højthængende gangbro over Lundtoftegårdsvej.

Skel.dk’s rolle i projektet er at assistere CG Jensen med alt inden for opmåling, nivellering, afsætning og maskinstyring.

I anden etape af opførelsen af Hempels hovedkvarter opføres den nye kontorbygning i forlængelse af den nuværende bygning. Sammen vil faciliteterne udgøre et nyt Hempel Campus, der vil brede sig på begge sider af Lundtoftegårdsvej, kun forbundet af en gangbro.

Gangbroen spiller en central rolle i bygningens design, der kobler den centrale trappe i det eksisterende hovedsæde sammen med en ny skulpturelt udformet trappe i den nye bygning. Den nye trappe er inspireret af det spiralmønster, der opstår, når en spand maling røres op, også kaldet en helix-spiral. Trappen, der kommer til at være synlig udefra for forbipasserende, udgør derfor et helt centralt element af facaden.

Hempels nye hovedkvarter kommer til at fremstå med enkle og gennemarbejdede facader, der fortolker en række landskabelige og arkitektoniske træk fra det nærliggende område. Bygningen vil ligeledes trække historiske referencer til koncernens første fabrik fra 1916.

Fakta

Projekt: Hempel HQ2, 2. etape
Kunde: CG Jensen
Periode: Maj 2019 – efteråret 2021
Ydelser: Landmåling

Foto: Skel.dk

Foto: Skel.dk

Kontakt Ejnar, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ejnar Flensborg

Landinspektør og partner
6178 1900
ef@skel.dk