Engdraget, Slagelse

Et nyt alment boligprojekt i Slagelse skal give beboerne mulighed for at bo og leve bæredygtigt. Udover bæredygtighed vil det, på mange måder ualmindelige byggeri, lægge vægt på beboernes fællesskab.

Foto: Arkitema Architects

Slagelse Byråd gav i november 2017 grønt lys til en ny bæredygtig bydel, der vil give beboere direkte adgang til naturskønne omgivelser på Tidselbjerget i det nordlige Slagelse. I alt er der tale om 126 modulbyggede rækkehuse i størrelserne 99-114 kvadratmeter. Kvarteret går under navnet “Engdraget”. På længere sigt bliver boligerne en del af et større område med 400-500 nye boliger af flere forskellige typer i den nye bydel Tidselbjergområdet.

Landinspektørerne fra Skel.dk har været involveret fra start med ejendomsundersøgelser, droneoverflyvning, opmåling af eksisterende forhold, afklaring af områdets afgrænsning med efterfølgende deltagelse i workshops og rådgivning af bygherre om bl.a. ejendomsdannelse og matrikulære ændringer. Under selve byggeriet er der foretaget afsætning af husene og kontrolmålinger.

Bæredygtighed i fokus

Scandi Byg producerer de moderne rækkehuse i moduler på deres fabrik og herefter samles og monteres de på byggepladsen. Denne proces muliggør store besparelser på både tid og ressourcer og bidrager i sidste ende til projektets bæredygtige profil.

Slagelse Boligselskab, som står bag projektet, har også fokus på bæredygtighed og de ønsker fremadrettet at skabe et bæredygtigt fællesskab, hvor beboerne i Engdraget er det bærende element. Sammen skal de nemlig holde fællesudgifterne nede ved selv at løfte opgaver som græsslåning, ressourcehåndtering og drift af beboernes fælleshus, ”Engstedet”. For at skabe et godt udgangspunkt for bæredygtig adfærd i området, vil beboerne det første år få hjælp til at etablere en model for bæredygtig adfærd.

De 126 almene boliger henvender sig til både familier, par, singler og seniorer og de første beboere forventes at flytte ind i januar 2019.

“Skel.dk er de første vi ringer til inden opstart af nye projekter. Der er for os en kæmpe værdi i at inddrage dem så tidligt som muligt i processen, fordi man derved undgår ærgerlige fejl senere i forløbet. De har en kæmpe viden og er vigtige rådgivere for os.  De er dygtige til at sætte sig ind i alle parters syn på sagen, de finder helhedsorienterede løsninger, og så er de hurtige og fleksible”

Arne Juul, direktør i Slagelse Boligselskab.

Fakta

Projekt: Engdraget, Slagelse
Kunde: Slagelse Boligselskab
Periode: Juli 2016 – 2019 
Ydelser: Projektudvikling, drone, opmåling, afsætning, udstykning.

Kontakt Michael, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Michael Thomsen

Landinspektør, partner, adm. direktør
2219 3355
mt@skel.dk