BLOX

BLOX er tegnet af en af tidens største arkitekter, hollandske Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA, og er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. Det er OMA’s første projekt i Danmark.

Foto: Blox.dk/R. Hjortshøj

Det imponerende BLOX på Christians Brygge i København udgør et af de største og mest komplekse byggerier i København i nyere tid, og Skel.dk har undervejs i tre år været en fast og vigtig partner i det daglige arbejde på byggepladsen.

BLOX er tegnet af en af tidens største arkitekter, hollandske Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA, og er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. Det er OMA’s første projekt i Danmark.

Landinspektørerne Skel.dk har haft sin daglige gang på byggepladsen i over tre år, hvor man assisterede betonentreprisen med alt inden for opmåling og afsætning. Arbejdet bestod også i at sikre præcis afsætning af de store ikoniske facader og endelig stod Skel.dk for al afsætning til etablering af belægninger. Med et byggeri i denne kaliber var der tale om et både kompliceret og krævende projekt der krævede millimeter-præcision. Betonelementerne strækker sig nemlig fra tre etager under jorden, til fem etager over jorden. At arbejdet har foregået på begge sider af en travl, offentlig vej, har ikke gjort projektet mindre komplekst.

BLOX lever hele døgnet

BLOX er i høj grad også tiltænkt som et knudepunkt for alle byens borgere og tilrejsende turister og som et sted der forbinder by og havn. Derfor kan man også opleve BLOX EATS som er en restaurant drevet af Meyers med mad fra hele verden, et fitnesscenter, en legeplads og spændende nye pladser rundt om bygningen, hvor der vil være kulturelle tilbud året rundt.

For at skabe liv i og omkring BLOX om aftenen, har man placeret 22 penthouselejligheder på fjerde og femte etage, som er de to øverste etager af BLOX. De er udstyret med store tagterrasser og en fantastisk udsigt der er få boligejere forundt. Der er tale om lejeboliger med bopælspligt.

Hvad enten du er beboer, restaurantgæst, ansat eller gæst på DAC, har du nu mulighed for at opleve Københavns mest avancerede, fuldautomatiske parkeringsanlæg. Det fordeler sig over tre etager i en 12 meter dyb kælder og har 350 offentlige pladser, seks elevatorkabiner og kan håndtere ca. 180 biler i timen.

Interesserer man sig for arkitektur og design, kan man glæde sig over, at BLOX kommer til at bestå mange år ud i fremtiden. Det er nemlig ikke blot bygget som et bæredygtigt projekt med solceller, fjernkøleanlæg og intelligent styring af bygningens installationer. Det er også en bygning hvor de blivende dele har en levetid på over 200 år og hvor flytbare vægge gør, at bygningens indretning løbende kan ændres efter tidens ønsker og behov.

“BLOX var et meget omfattende projekt der krævede professionelle aktører overalt på byggepladsen. Det fik vi med folkene fra Skel.dk Jeg værdsætter deres store engagement og pro-aktive tilgang til arbejdet. De overholder alle aftaler og kvaliteten af deres arbejde er højt.”

Claus Baumann, projektchef, Züblin.

Epicenter for arkitektur og design

BLOX er Danmarks nye epicenter for arkitektur og design og hovedattraktionen i den nye bygning er da også DAC (Dansk Arkitektur Center) der har til huse i bygningens midte med udstillingsrum, auditorium, konference- og undervisningsfaciliteter. Der er desuden også en cafe på taget, hvor gæsterne kan nyde den imponerende udsigt mod havnen og Slotsholmen.

Men BLOX er meget mere end det. Bygningen rummer også BLOXHUB, som er en ambitiøs, tværfaglig forening og kontorfællesskab for bæredygtig udvikling med ca. 110 medlemmer der består af virksomheder, organisationer og forskere, som arbejder med at fremme bæredygtig byudvikling. BLOXHUB’s rolle er at bygge bro mellem arkitektur, design, byggeri og digitalisering.

Fakta

Projekt: BLOX
Kunde: Züblin
Periode: 2015-2018
Ydelser: Landmåling, afsætning, præcisionsmåling, laserscanning

Kontakt Ejnar, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ejnar Flensborg

Landinspektør og partner
3332 1900
ef@skel.dk