Bifaldet, Roskilde

 

Som regel finder man bifaldet i slutningen af en optræden eller koncert, men denne gang er det faktisk bare starten. Boligområdet Bifaldet er det første spadestik til Roskildes nye kreative bydel, Musicon, der snart kommer til at emme af musik, teater og andre udfoldelser, der er et bifald værdigt.

 

 

Foto: KSE Ejendomme

 

Bifaldet Roskilde består af fem bygninger med mellem 4 og 6 etager med i alt 70 moderne ejerboliger i varierende størrelser. Byggeriet er tegnet i et samarbejde mellem Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr Landskabsarkitekter og opført i samarbejde med Skel.dk Landinspektører.

Lige fra de første boreprøver har Skel.dk været en aktiv medspiller ved byggeriet af først 3 og dernæst 2 punkthuse med varierende højder. Indledningsvis har Skel.dk udarbejdet situationsplan. Efter byggetilladelsen blev meddelt, har Skel.dk foretaget afsætning af modullinier og højdemærker på blokkene. Samtidig er BBR-arealer beregnet og opgjort til brug ved salg af ejerlejlighederne. I den afsluttende periode af byggeriet opdeler Skel.dk landinspektører blokkene i ejerlejligheder.

Bifald til både nye og gamle idéer

Med sin placering i Musicon ligger Bifaldet i hjertet af Roskildes kreative udvikling, hvor gallerier ligger side om side med danseteatre og skateparker. Mens der bliver kigget fremad i bydelens musikstudier og tilbage i rockmuseet Ragnarok, findes Bifaldet et sted midt i mellem. Byggeriet har flere spor efter det gamle Unicon, og betonfabrikkens arv kommer til udtryk gennem farvepalet, design og materialer. Samtidig kigger Bifaldets design fremad, og byggeriet er udført efter devisen at skulle gøre det praktiske smukt og det smukke praktisk, hvilket ses bl.a. i de grønne oaser omkring bygningerne, hvor der både er plads til hængekøjer og regnvandsopsamling. Det samme gælder for byggeriets facade, hvor såkaldte tegl-baguetter både giver Bifaldet dets karakteristiske udseende og samtidig fungerer som indbyggede solfiltre.

Kreativitet og rekreativitet

Bifaldets fem bygninger er omgivet af kreative virksomheder, og kreativitet ses også umiddelbart omkring byggeriet. Her snor stier af beton sig forbi de grønne oaser, der afspejler Roskildes oprindelige natur. Oaserne ligger spredt mellem bygningerne og inviterer til både grill og leg blandt røn og piletræer, hvor der er masser af plads til afslapning. På toppen af Bifaldets bygning vil der desuden være mulighed for at nyde udsigten fra tagenes byhave og orangeri.

Bifaldet åbner for indflytning ultimo 2018, og består af 70 ejerlejligheder på 77-135m2, samt en række penthouses på 169m2 og er egnet til både studerende, børnefamilier og seniorer.

Fakta

Projekt: Bifaldet, Roskilde
Kunde: KSE Ejendomme
Periode: December 2016 –
Ydelser: Ejerlejlighedsopdeling, opgørelse af BBR-arealer, opmåling og afsætning til byggeri.

 

“KSE Ejendomme har samarbejdet med Skel.dk i mere end 15 år og har altid været meget tilfredse. Blandt de mange opgaver Skel.dk har løst gennem årene, kan nævnes omdannelse af landbrugsjord til parcelhusgrunde, afsætning i forbindelse med byggemodning og byggeri, udmatrikulering af eksisterende bygninger, samt dannelse af nye ejerlejligheder i forbindelse med boligbyggeri. Udover Bifaldet i Musicon har vi senest samarbejdet med Skel.dk omkring 28 hektar landbrugsjord i Ringsted og 20 rækkehuse i Trekroner. Vi har altid oplevet en hurtig og nem kommunikation med Skel.dk og de løser opgaverne til UG.”

Kim Dyhr Skotte, adm. direktør, KSE Ejendomme.

 

 

Foto: KSE Ejendomme

 

Kontakt Michael, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Michael Stærk

Landinspektør & Partner
5945 8082
ms@skel.dk