Kender du Årets Leder?

I Skel.dk er god ledelse og medarbejdertrivsel to sider af samme sag. Gode ledere bidrager afgørende til at skabe rammer, hvor mennesker går glade til og fra arbejde. 

Ledelsesrollerne på en arbejdsplads er både vigtige – og til tider ganske tunge at bære – fordi der er forventninger til god ledelse fra mange og forskellige sider og rammerne til at bedrive god ledelse er ikke altid optimale. I Skel.dk ved vi, at gode ledere er mennesker, der gør en forskel for mennesker – få som mange – og at gode ledere ikke altid selv bliver anerkendt, hverken af sig selv eller andre. Derfor vil Skel.dk ved Slagelse Erhvervs Award anerkende og hylde god ledelse med den helt nye erhvervspris ”Årets Leder”, der overrækkes for første gang d. 8. november 2024.

Prisen “Årets Leder” overrækkes til en leder på en arbejdsplads inden for Slagelse Kommune. En leder der gør en forskel for sine medarbejdere i forhold til trivsel og arbejdsglæde, og som derfor er en leder, som andre ledere også kan lade sig inspirere af.

Uanset om lederen arbejder på en privat eller offentlig virksomhed, er ny i lederrollen eller med årelang erfaring, eller om vedkommende har ansvar for mange eller for få, så er ”Årets Lederpris” en hæder af de mennesker, der i deres rolle på arbejdspladsen/i afdelingen eller i teamet gør en ægte forskel for andre. Årets Leder på én arbejdsplads indenfor Slagelse Kommune kan være forklædt som både den ledende jordemoder, maskinmesteren, butikschefen, børnehavelederen, køkkenchefen eller måske den unge nye leder på McDonald’s. Hvor lederen arbejder er ikke vigtigt, hvem lederen er, er det vigtige

Indstil din egen leder eller en leder, du kender godt, inden d. 20. september kl. 13:00 og vær med til at fremhæve og hylde dem, der skaber et positivt arbejdsmiljø og gør det rart at gå på arbejde i en virksomhed i Slagelse Kommune. 

Bag om prisen "Årets Leder"

God ledelse er nøglen til vækst, udvikling og bæredygtige arbejdsliv. Også for en arbejdsplads som Skel.dk Landinspektører. Hos os er det en del af kernestrategien, at vi skal være “en god arbejdsplads” for alle vores medarbejdere og vi ved, at god ledelse har en stor indflydelse på, om vi har glade medarbejdere, der trives i deres arbejdsliv. Samtidig ved vi også, at god ledelse er helt afgørende for, om vi som virksomhed er i stand til at tiltrække, udvikle og bevare en positiv og mangeårig tilknytning til vores medarbejdere og dermed vækste og udvikle vores forretning og arbejdsplads. 

Gode ledere ser ikke ens ud og god ledelse, gør vi også forskelligt.
Gode ledere er mennesker der, på deres måde, gør en forskel for andres arbejdsliv og dermed også mennesker, der hver dag bærer et ansvar for netop dette. Gode ledere skal hyldes, så andre kan inspireres og lære af dem. For god ledelse kan være én vigtig nøgle til et godt arbejdsliv – og dét fortjener vi alle sammen. 

Med “Årets Leder”-prisen, der uddeles ved Slagelse Erhvervs Award d. 8. november 2024 for allerførste gang, ønsker vi i Skel.dk at hylde ikke hele arbejdspladsen – men de enkelte mennesker – der i deres lederrolle, gør noget ganske særligt for trivsel og arbejdsglæde blandt sine medarbejdere.

 

Ledelse og trivsel er vigtigt - også på en arbejdsplads som Skel.dk

I Skel.dk’s DNA ligger et stærkt fokus på de sociale forhold både på og uden for arbejdspladsen – det såkaldte S i ESG (Environmental, Social, and Governance). 

Vi arbejder målrettet på at være “branchens bedste arbejdsplads” og blandt Danmarks allerbedste, hvilket er et strategisk mål, vi forfølger hver dag. I Skel.dk har vi igennem mange år anvendt “Great Place to Work” som ekstern, anerkendt ekspert på arbejdsmiljø, trivsel og ledelse til at måle og udvikle på vores eget arbejdsmiljø og den enkelte medarbejders tilfredshed og trivsel. Samtidig har vi et stort fokus på at uddanne vores ledere løbende og at lede sammen som hold, så også ledere får den opbakning og sparring, der er vigtig for at kunne trives i lederrollen. 

Både det danske arbejdsmarked og arbejdsstyrken er under forandring. Det samme gælder forståelsen af,    og måden hvorpå vi taler om, god ledelse og det gode arbejdsliv. Arbejdet er, trods nye spirende bevægelser mod det modsatte, for mange af os fortsat af central betydning for, hvem vi er, og hvordan vi trives i hele vores liv. Derfor er virksomhedens – og den enkelte leders – ansvar for trivsel og tryghed hos medarbejderne både stort og til tider tungt. Ledelse er en faglighed, ja, men det er i lige så høj grad en menneskelighed. Måske i virkeligheden mere det sidste end det første.

Dårlig ledelse rammer medarbejdere, familier, arbejdspladser og samfundet. Hver fjerde sygemelding i Danmark skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø.  

Med prisen “Årets Leder” ønsker Skel.dk at indsamle og dele de personlige, inspirerende historier fra de mange og forskellige arbejdspladser, vi har indenfor Slagelse Kommune. Med disse historier vil vi hylde de mennesker, der i deres lederrolle kan være til inspiration for andre ledere og arbejdspladser. 

Vi håber, at vi med prisen “Årets Leder” får sat et øget fokus på, hvor vigtig god ledelse er – ikke kun for medarbejderne – men for hele virksomheden og ikke mindst for Slagelse Kommune som et attraktivt sted at arbejde og leve. Med kåringen af “Årets Leder” som en tilbagevendende fejring til Slagelse Erhvervs Award, vil vi inspirere andre til at følge i ledernes fodspor og dermed bidrage til bedre og mere inkluderende arbejdspladser, for alle.

”Prisen ”Årets Leder” skal hylde et menneske, der i sin lederrolle på en arbejdsplads inden for Slagelse Kommune hver dag, gennem sin adfærd, har afgørende betydning for den succes dét er, når medarbejdere er glade og trives”

Administrerende direktør, Michael Thomsen.

Værd at vide om prisen

“Årets Leder 2024” uddeles ved Slagelse Erhvervs Award d. 8. november. Kandidater til prisen kan indstilles af alle. Lederen, der indstilles, skal arbejde på en arbejdsplads inden for Slagelse KommuneDer er ingen krav til, hvor mange lederen er leder for, hvor længe lederen har været leder for eller lign. 

Indstillingen foregår her via en blanket, hvor du, der indstiller, skal udfylde en række oplysninger samt svare på et par spørgsmål omkring lederen. Skriv eventuelt din besvarelse i et dokument først og sæt derefter dine svar ind i hvert felt på blanketten på hjemmesiden. På den måde er du sikker på ikke at skulle starte forfra, hvis der sker en fejl på siden eller nettet pludselig ryger. 

Der er åben for indstilling til fredag d. 20. september kl. 13:00. 

Jury og udvælgelsesproces til “Årets Leder 2024” 

Din indstilling vurderes af en  jury, der består af: Administrerende direktør, Michael Thomsen fra Skel.dk, partner i Great Place to Work, Morten Lauridsen og Glerup HR.

Bliver din indstilling udvalgt, vil den leder, du har indstillet, blive kontaktet for et uddybende interview af juryen. På baggrund af indstillingen og de udførte interviews, vil 3 ledere blive nomineret til ”Årets Leder 2024”. Én af disse vil blive kåret som “Årets Leder” ved Slagelse Erhvervs Award d. 8. november. 

Præmien til ”Årets Leder”

Vinderen af ”Årets Leder 2024” fejres med et gavekort på 15.000, – kr. fra den prisuddelende virksomhed Skel.dk Landinspektører. Gavekortet er øremærket til et socialt, fælleskabsstyrkende arrangement for den prisvindende leder og de medarbejdere, som lederen har ledelsesansvar for.

Vinderen af ”Årets Leder 2024″ indgår også som en del af juryen, der næste år vurderer de indstillede ledere til ”Årets Lederpris 2025” ved Slagelse Erhvervs Award. 

Indstil en leder​

Frist for indstilling af kandidater til Årets Leder 2024 er fredag d. 20. september kl. 13:00.

Alle spørgsmål nedenfor skal besvares for at indstille en leder.
 

Ditte Andresen er uddannet kort- og landmålingstekniker og har været hos Skel.dk i Holbæk-afdelingen siden 1. august 2017.

Ditte har, som størstedelen af kollegerne, en meget varieret arbejdsdag, hvor hun både arbejder med opførelsen af store produktionsfaciliteter, nye boligområder og med private kunder der bygger eget hus.

Et af de store projekter er Holbæk Sportsby, der åbner 1. januar 2019. Dette er Holbæk Kommunes nye, store svømme-, idræts- og sundhedscenter, der henvender sig til borgere i hele regionen. Her kan man i fremtiden dyrke alverdens sport udendørs fordelt på et 45 hektar stort område, og indendørs kommer man til at kunne udfolde sig i et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2. Her har Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det er hende, der har ansvaret for, at håndværkerne på pladsen har et korrekt grundlag at arbejde ud fra. Det vil sige, at Ditte ud fra tegninger og egne opmålinger blandt andet sørger for fikspunkter og afsætningsdata til søjler, fundamenter, tribuner og vandbassin.

Ditte har også arbejdet med Svinninge Beton Industris opførelse af ny betonelementfabrik i Svinninge. Her havde Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det var hende der blandt andet stod for fladenivellement af eksisterende gulve og afsætning af elementer, vægge og søjler.

I en helt anden boldgade har Ditte været involveret i opførelsen af et nyt boligområde i Roskilde. Projektet hedder ‘Bifaldet’ og er det nye boligområde i Roskildes kreative bydel, Musicon. Bifaldet udgøres af 70 moderne boliger i markant arkitektur, der henvender sig til både børnefamilier, studerende og seniorer. Boligerne fordeler sig på tre bygninger der er henholdsvis 4, 5 og 6 etager højt, og projektet forventes færdigbygget i 2019. I dette spændende boligprojekt har Ditte haft den daglige kontakt med entreprenøren og blandt andet haft ansvaret for afsætning af modullinjer, stålskelet og etablering af kotefikspunkter.

Lars Peter Bloch er landinspektør med beskikkelse og arbejder til daglig i Skel.dk’s afdeling i Slagelse.

Lars er projektleder med ansvar for typehuse, større byggeprojekter og kloakregistrering. Han begyndte som landinspektør i 2006 i Kalundborg og har siden 2011 været ansat i afdelingen i Slagelse.

Efter mange år på Sjælland har Lars oparbejdet et stærkt lokalkendskab og en arbejdsdag for ham involverer mange forskellige typer af opgaver og kontakt med både privat- og erhvervskunder. Han har således mange opgaver for forsyningsbranchen i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Sorø og Lejre. Her har han primært til opgave at indmåle kloakker. Det er både i forbindelse med opdatering af kundens database over eksisterende kloakker og ved etablering af nye kloakker.

Lars mærker også til de mange nye boliger, der bygges på Sjælland. Her er han involveret i både nybyggeri af helårsboliger og sommerhuse og små og større tilbygninger. Kunderne tæller både private og nogle af landets store typehus-producenter, og opgaverne kan have meget skiftende karakter. I nogle tilfælde består opgaven i at undersøge og dokumentere, at nyopførte byggerier og tilbygninger er lovlige. Andre gange er Lars involveret i projektet helt fra opstartsfasen, hvilket typisk er tilfældet med typehus-producenterne. Her agerer han rådgiver for kunden og sikrer korrekt afsætning i forhold til skel, og at det fremtidige byggeri følger lovgivning og gældende servitutter.

Endelig var Lars også involveret i Ørsteds byggeri på Asnæsværket ved Kalundborg, hvor man skulle konvertere fra kul til træflis, således at man fra udgangen af 2019 kunne levere damp, fjernvarme og el fra bæredygtigt træflis. Dette ambitiøse projekt involverede opførelsen af en ny kraftværksblok, og her agerede Lars rådgiver for bygherren, hvilket blandt andet indebar opmåling af hele området samt løbende afsætning af punkter til brug for byggeriet.