50.000 m2 kontorbyggeri i Ørestad

KLP Ejendomme har på Kay Fiskers Plads i Ørestad bygget en topmoderne og fleksibel kontorejendom, der sætter helt nye standarder for, hvordan det skal være at gå på arbejde.

50.000 m2 kontorbyggeri med kontorer fra 1. til 7. sal, erhverv og fællesarealer i stuen samt en parkeringskælder i 2 plan på 15.000 m2 bliver i 2019-2021 opført i Ørestad. KLP. Arkitekten Vilhelm Lauritzen har tegnet byggeriet, der er karakteriseret ved sin fleksibilitet, effektivitet, bæredygtighed og en unik sammentækning med lokalmiljøet.

Skel.dk har fra projektets begyndelse haft ansvaret for alt landmåling til entreprenørens arbejde med opførelsen af det 65.000 kvadratmeter store kontorbyggeri i Ørestad. Skel.dk’s arbejde har bestået af teknisk landmåling herunder bl.a. afsætning af 63.000 tons beton i elementer, afsætning af trappeskakter op til 7. sal samt afsætning af mere end 200 brønde. Der er foretaget terrænindmåling, sat af til tagbrønde samt indvendige installationer og afsat koter- og modulmærker på samtlige etager, samt afsat ydersider til gipsvægge og trinlydsfuger.

Da der er tale om et omfattende byggeri med gennemsnitligt 200 håndværkere på pladsen hver eneste dag, har projektet fra start krævet en omhyggelig planlægning, høj faglig ekspertise, fleksibilitet samt en løbende og direkte kommunikation mellem Skel.dk og entreprenøren. Det har sikret, at der på byggeriet hver dag er fundet de – for alle – mest tilfredsstillende løsninger og dermed sikret fremdrift i arbejdet.

Fakta
Projekt: KLP’s kontorejendom i Ørestad “Room for Human Potentials”
Kunde: C.G Jensen & Hoffmann
Periode: Juni 2019 – juni 2020
Ydelser: Teknisk landmåling herunder bla. afsætning af 63.00 tons betonelementer, trapper samt brønde. Terrænindmåling, afsætning af indvendige installationer, koter- og modulmærker på alle etager, ydersider til gipsvægge og trinlydsfuger.

En kontorejendom der tænkes ind i fremtiden

Kontorejendommen kommer til at bidrage til Ørestad som bydel ved at stå som et helt naturligt centrum på Kay Fiskers Plads. Udover kontormiljøerne indeholder bygningerne også fælles faciliteter på stueetagen i form af blandt andet mødecenter og foodcourt samt et antal erhvervslejemål. Med butikker, cafeer og restauranter skal KLP’s kontorejendom bidrage til at skabe et livligt miljø i Ørestad med tilbud, der kan benyttes udenfor det normale tidsrum i hverdage mellem 8-17 og dermed giver noget til lokalsamfundet også om aftenen og i weekenderne. Sådan vil ejendommen stå som kraftcenter i Ørestad.

Kontorejendommen i Ørestad er det største DGNB-guld-certificerede byggeri i Danmark. I samtlige helheder og detaljer er levetiden og bæredygtigheden tænkt ind i kontorbygningen. I indretning søges alle behov at blive imødekommet – både virksomhedernes organisatoriske, medarbejderens individuelle samt den enkelte kundes. Samfundsansvaret er også tænkt stort hos KLP Ejendomme, der allerede fra første spadestik har integreret byggeriet i lokalmiljøet, når Ørestad Skole bruger opførelsen af kontorejendommen som en meningsfuld og inspirerende platform for undervisning i 6., 7. og 8. klasse. Og sådan giver byggeriet også sit til den fremtidige rekruttering til de håndværksmæssige ungdomsuddannelser.

Ditte Andresen er uddannet kort- og landmålingstekniker og har været hos Skel.dk i Holbæk-afdelingen siden 1. august 2017.

Ditte har, som størstedelen af kollegerne, en meget varieret arbejdsdag, hvor hun både arbejder med opførelsen af store produktionsfaciliteter, nye boligområder og med private kunder der bygger eget hus.

Et af de store projekter er Holbæk Sportsby, der åbner 1. januar 2019. Dette er Holbæk Kommunes nye, store svømme-, idræts- og sundhedscenter, der henvender sig til borgere i hele regionen. Her kan man i fremtiden dyrke alverdens sport udendørs fordelt på et 45 hektar stort område, og indendørs kommer man til at kunne udfolde sig i et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2. Her har Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det er hende, der har ansvaret for, at håndværkerne på pladsen har et korrekt grundlag at arbejde ud fra. Det vil sige, at Ditte ud fra tegninger og egne opmålinger blandt andet sørger for fikspunkter og afsætningsdata til søjler, fundamenter, tribuner og vandbassin.

Ditte har også arbejdet med Svinninge Beton Industris opførelse af ny betonelementfabrik i Svinninge. Her havde Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det var hende der blandt andet stod for fladenivellement af eksisterende gulve og afsætning af elementer, vægge og søjler.

I en helt anden boldgade har Ditte været involveret i opførelsen af et nyt boligområde i Roskilde. Projektet hedder ‘Bifaldet’ og er det nye boligområde i Roskildes kreative bydel, Musicon. Bifaldet udgøres af 70 moderne boliger i markant arkitektur, der henvender sig til både børnefamilier, studerende og seniorer. Boligerne fordeler sig på tre bygninger der er henholdsvis 4, 5 og 6 etager højt, og projektet forventes færdigbygget i 2019. I dette spændende boligprojekt har Ditte haft den daglige kontakt med entreprenøren og blandt andet haft ansvaret for afsætning af modullinjer, stålskelet og etablering af kotefikspunkter.

Lars Peter Bloch er landinspektør med beskikkelse og arbejder til daglig i Skel.dk’s afdeling i Slagelse.

Lars er projektleder med ansvar for typehuse, større byggeprojekter og kloakregistrering. Han begyndte som landinspektør i 2006 i Kalundborg og har siden 2011 været ansat i afdelingen i Slagelse.

Efter mange år på Sjælland har Lars oparbejdet et stærkt lokalkendskab og en arbejdsdag for ham involverer mange forskellige typer af opgaver og kontakt med både privat- og erhvervskunder. Han har således mange opgaver for forsyningsbranchen i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Sorø og Lejre. Her har han primært til opgave at indmåle kloakker. Det er både i forbindelse med opdatering af kundens database over eksisterende kloakker og ved etablering af nye kloakker.

Lars mærker også til de mange nye boliger, der bygges på Sjælland. Her er han involveret i både nybyggeri af helårsboliger og sommerhuse og små og større tilbygninger. Kunderne tæller både private og nogle af landets store typehus-producenter, og opgaverne kan have meget skiftende karakter. I nogle tilfælde består opgaven i at undersøge og dokumentere, at nyopførte byggerier og tilbygninger er lovlige. Andre gange er Lars involveret i projektet helt fra opstartsfasen, hvilket typisk er tilfældet med typehus-producenterne. Her agerer han rådgiver for kunden og sikrer korrekt afsætning i forhold til skel, og at det fremtidige byggeri følger lovgivning og gældende servitutter.

Endelig var Lars også involveret i Ørsteds byggeri på Asnæsværket ved Kalundborg, hvor man skulle konvertere fra kul til træflis, således at man fra udgangen af 2019 kunne levere damp, fjernvarme og el fra bæredygtigt træflis. Dette ambitiøse projekt involverede opførelsen af en ny kraftværksblok, og her agerede Lars rådgiver for bygherren, hvilket blandt andet indebar opmåling af hele området samt løbende afsætning af punkter til brug for byggeriet.