Nyuddannede strømmer i disse uger ud på arbejdsmarkedet klar til at indtage deres første job efter endt uddannelse. Sådan gælder det også for landinspektørerne, hvor seks af dem starter i Skel.dk til sommer.

Skel.dk

Den lokale virksomhed Skel.dk Landinspektører, der har kontorer i Valby, Holbæk, Sorø, Kalundborg og Slagelse, er over de seneste år vokset støt – og til august starter yderligere seks nye kollegaer. Til fælles har de kommende kollegaer dét, at de alle er nyuddannede landinspektører og har skrevet under på deres kontrakt med landinspektørfirmaet, før de afsluttede deres uddannelse som Cand. Geom. fra Aalborg Universitet.

Peter Lauritzen er én af de nye medarbejdere, der starter på kontoret i Holbæk til sommer. Peter fortæller: ”Jeg kendte Skel.dk igennem flere studiekammerater, der har været tilknyttet firmaet fra før vores studiestart i 2016. Fra dem har jeg hørt mange gode historier om både en velfungerende arbejdsplads og mange sjove sociale arrangementer. Endnu vigtigere, så havde jeg et indtryk af et firma, der arbejder for at være én enhed, hvor man kender hinanden på tværs og prøver at arbejde som et team. Da jeg flyttede sammen med min kæreste i Holbæk, gav det rigtig god mening for mig at søge job i Skel.dk. Både rent praktisk og fordi jeg havde et godt indtryk af firmaet. Det har jeg heldigvis stadigvæk. Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at man som landinspektør har job inden sin sidste eksamen. Det er jo lidt vildt, men jeg synes det er fedt at arbejde i en branche, hvor der er brug for os nyuddannede landinspektører. Alt det kan være lidt svært at fokusere på, når man kæmper med eksaminer i skriftlig matematik på 1. og 2. semester. Men 5 år senere er det hele lykkedes og nu glæder jeg mig til for alvor at lære faget og kunne bruge min uddannelse i praksis”.

Skel.dk

Rift om de nye landinspektører

Årgangen af nyuddannede landinspektører tæller på landsplan kun 34, hvilket er et lille udbud set i lyset af den efterspørgsel, der opleves på markedet. Det betyder, at arbejdsgiverne flokkes om kandidaterne – allerede før de er færdiguddannet.

Uden ny arbejdskraft risikerer man at bremse væksten – ikke kun i firmaet – men i hele branchen”, fortæller administrerende direktør, Michael Thomsen, hvilket betyder, at de i Skel.dk gør en betydelig indsats for at tiltrække nye medarbejdere. ”Vi har gennem en lang årrække arbejdet målrettet med vores arbejdsmiljø og ledelse for at kunne kalde os Branchens Bedste Arbejdsplads. Det forpligter. Både i det store – og i det små – gør vi en stor indsats for i hverdagen at sikre, at vores medarbejdere går glade til og fra arbejde. Vi hører igen og igen fra nye medarbejdere, at vi vælges til på baggrund af netop vores firmakultur, og dét er vi stolte af!”.

Rekruttering af nye unge til studiet

Udover at tage imod de seks færdiguddannede landinspektører efter sommerferien, har Skel.dk også rekrutteret to nuværende målemedhjælpere til landinspektørstudiet på universitetet. Efter gymnasiet blev de ansat i Skel.dk, og her er de blevet så interesseret i faget og branchen, at de har besluttet sig for at læse til landinspektør de næste fem år.

Om de kommer tilbage til Skel.dk som uddannede landinspektører om fem år, det kan vi kun håbe på. Under deres studie gør vi i hvert fald alt for at bevare kontakten og tilbyder også både praktikplads, studiejobs samt deltagelse i vores mange sociale arrangementer”, fortæller Michael Thomsen og afslutter: ”Vores rekruttering af unge studerende til målemedhjælperstillinger er en del af en helt bevidst strategi for at sikre den fremtidige arbejdskraft til firmaet og branchen. Efter sommer starter tre nye målemedhjælpere i Skel.dk, der alle kommer direkte fra gymnasiet. Det bliver spændende at se, om vi næste år sender én eller flere af disse mod uddannelsen på Aalborg Universitet”.