BLOX

Det imponerende BLOX på Christians Brygge i København udgør et af de største og mest komplekse byggerier i København i nyere tid, og Skel.dk har undervejs i tre år været en fast og vigtig partner i det daglige arbejde på byggepladsen.

BLOX er tegnet af en af tidens største arkitekter, hollandske Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA, og er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. Det er OMA’s første projekt i Danmark.

Landinspektørerne Skel.dk har haft sin daglige gang på byggepladsen i over tre år, hvor man assisterede betonentreprisen med alt inden for opmåling og afsætning. Arbejdet bestod også i at sikre præcis afsætning af de store ikoniske facader og endelig stod Skel.dk for al afsætning til etablering af belægninger. Med et byggeri i denne kaliber var der tale om et både kompliceret og krævende projekt der krævede millimeter-præcision. Betonelementerne strækker sig nemlig fra tre etager under jorden, til fem etager over jorden. At arbejdet har foregået på begge sider af en travl, offentlig vej, har ikke gjort projektet mindre komplekst.

 

 

BLOX lever hele døgnet

BLOX er i høj grad også tiltænkt som et knudepunkt for alle byens borgere og tilrejsende turister og som et sted der forbinder by og havn. Derfor kan man også opleve BLOX EATS som er en restaurant drevet af Meyers med mad fra hele verden, et fitnesscenter, en legeplads og spændende nye pladser rundt om bygningen, hvor der vil være kulturelle tilbud året rundt.

For at skabe liv i og omkring BLOX om aftenen, har man placeret 22 penthouselejligheder på fjerde og femte etage, som er de to øverste etager af BLOX. De er udstyret med store tagterrasser og en fantastisk udsigt der er få boligejere forundt. Der er tale om lejeboliger med bopælspligt.

Hvad enten du er beboer, restaurantgæst, ansat eller gæst på DAC, har du nu mulighed for at opleve Københavns mest avancerede, fuldautomatiske parkeringsanlæg. Det fordeler sig over tre etager i en 12 meter dyb kælder og har 350 offentlige pladser, seks elevatorkabiner og kan håndtere ca. 180 biler i timen.

Interesserer man sig for arkitektur og design, kan man glæde sig over, at BLOX kommer til at bestå mange år ud i fremtiden. Det er nemlig ikke blot bygget som et bæredygtigt projekt med solceller, fjernkøleanlæg og intelligent styring af bygningens installationer. Det er også en bygning hvor de blivende dele har en levetid på over 200 år og hvor flytbare vægge gør, at bygningens indretning løbende kan ændres efter tidens ønsker og behov.

Epicenter for arkitektur og design

BLOX er Danmarks nye epicenter for arkitektur og design og hovedattraktionen i den nye bygning er da også DAC (Dansk Arkitektur Center) der har til huse i bygningens midte med udstillingsrum, auditorium, konference- og undervisningsfaciliteter. Der er desuden også en cafe på taget, hvor gæsterne kan nyde den imponerende udsigt mod havnen og Slotsholmen.

Men BLOX er meget mere end det. Bygningen rummer også BLOXHUB, som er en ambitiøs, tværfaglig forening og kontorfællesskab for bæredygtig udvikling med ca. 110 medlemmer der består af virksomheder, organisationer og forskere, som arbejder med at fremme bæredygtig byudvikling. BLOXHUB’s rolle er at bygge bro mellem arkitektur, design, byggeri og digitalisering.

Faktaboks

Projekt: BLOX

Periode: 2015-2018

Omfang:

Ydelser: Landmåling, afsætning, præcisionsmåling, laserscanning

“BLOX var et meget omfattende projekt der krævede professionelle aktører overalt på byggepladsen. Det fik vi med folkene fra Skel.dk Jeg værdsætter deres store engagement og pro-aktive tilgang til arbejdet. De overholder alle aftaler og kvaliteten af deres arbejde er højt.”

Claus Baumann, projektchef, Züblin

Kontakt mig hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ejnar Flensborg

Driftsdirektør, Partner

61781900

Ditte Andresen er uddannet kort- og landmålingstekniker og har været hos Skel.dk i Holbæk-afdelingen siden 1. august 2017.

Ditte har, som størstedelen af kollegerne, en meget varieret arbejdsdag, hvor hun både arbejder med opførelsen af store produktionsfaciliteter, nye boligområder og med private kunder der bygger eget hus.

Et af de store projekter er Holbæk Sportsby, der åbner 1. januar 2019. Dette er Holbæk Kommunes nye, store svømme-, idræts- og sundhedscenter, der henvender sig til borgere i hele regionen. Her kan man i fremtiden dyrke alverdens sport udendørs fordelt på et 45 hektar stort område, og indendørs kommer man til at kunne udfolde sig i et kæmpe sportsanlæg på 22.181 m2. Her har Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det er hende, der har ansvaret for, at håndværkerne på pladsen har et korrekt grundlag at arbejde ud fra. Det vil sige, at Ditte ud fra tegninger og egne opmålinger blandt andet sørger for fikspunkter og afsætningsdata til søjler, fundamenter, tribuner og vandbassin.

Ditte har også arbejdet med Svinninge Beton Industris opførelse af ny betonelementfabrik i Svinninge. Her havde Ditte den daglige kontakt til formanden og håndværkerne på pladsen, og det var hende der blandt andet stod for fladenivellement af eksisterende gulve og afsætning af elementer, vægge og søjler.

I en helt anden boldgade har Ditte været involveret i opførelsen af et nyt boligområde i Roskilde. Projektet hedder ‘Bifaldet’ og er det nye boligområde i Roskildes kreative bydel, Musicon. Bifaldet udgøres af 70 moderne boliger i markant arkitektur, der henvender sig til både børnefamilier, studerende og seniorer. Boligerne fordeler sig på tre bygninger der er henholdsvis 4, 5 og 6 etager højt, og projektet forventes færdigbygget i 2019. I dette spændende boligprojekt har Ditte haft den daglige kontakt med entreprenøren og blandt andet haft ansvaret for afsætning af modullinjer, stålskelet og etablering af kotefikspunkter.

Lars Peter Bloch er landinspektør med beskikkelse og arbejder til daglig i Skel.dk’s afdeling i Slagelse.

Lars er projektleder med ansvar for typehuse, større byggeprojekter og kloakregistrering. Han begyndte som landinspektør i 2006 i Kalundborg og har siden 2011 været ansat i afdelingen i Slagelse.

Efter mange år på Sjælland har Lars oparbejdet et stærkt lokalkendskab og en arbejdsdag for ham involverer mange forskellige typer af opgaver og kontakt med både privat- og erhvervskunder. Han har således mange opgaver for forsyningsbranchen i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Sorø og Lejre. Her har han primært til opgave at indmåle kloakker. Det er både i forbindelse med opdatering af kundens database over eksisterende kloakker og ved etablering af nye kloakker.

Lars mærker også til de mange nye boliger, der bygges på Sjælland. Her er han involveret i både nybyggeri af helårsboliger og sommerhuse og små og større tilbygninger. Kunderne tæller både private og nogle af landets store typehus-producenter, og opgaverne kan have meget skiftende karakter. I nogle tilfælde består opgaven i at undersøge og dokumentere, at nyopførte byggerier og tilbygninger er lovlige. Andre gange er Lars involveret i projektet helt fra opstartsfasen, hvilket typisk er tilfældet med typehus-producenterne. Her agerer han rådgiver for kunden og sikrer korrekt afsætning i forhold til skel, og at det fremtidige byggeri følger lovgivning og gældende servitutter.

Endelig var Lars også involveret i Ørsteds byggeri på Asnæsværket ved Kalundborg, hvor man skulle konvertere fra kul til træflis, således at man fra udgangen af 2019 kunne levere damp, fjernvarme og el fra bæredygtigt træflis. Dette ambitiøse projekt involverede opførelsen af en ny kraftværksblok, og her agerede Lars rådgiver for bygherren, hvilket blandt andet indebar opmåling af hele området samt løbende afsætning af punkter til brug for byggeriet.